2010-11-12

 

Stora grattiskramar till vår A-kull på 4-årsdagen idag!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-10-22


Första vinterdagen är här med snö och kyla. Hundarna tyckte att det var superkul med snön och en jätteglad Alexander utbrast på morgonen "Titta mamma va mycket SNÖÖÖ!!!" Katterna älskar den här årstiden då vi eldar i braskaminen och de ligger raklånga framför elden och värmer sig, eller kan de vara så att det är braskaminen de avgudar?? :-)
 
Båda killarna från D-kullen har nu fått sina egna hem. Dooley's flyttade hem till morbror S*WilHug's Challenger "Tjalle", och har röjar party dagarna i ända. Lagom till höstlovet kommer Dumle att flytta till sitt nya hem och förhoppningsvis får Marie's nakenfis en röjar kompis han med. :-)
 
Kia och jag, vi har dragit igång nåt helt nytt i höst, IPO! Och det är verkligen KUL och nåt som passar både mig och Kia som handen i handsken!!!
 
Planer för en kommande kattkull är i gång, den här gången är det vår svarta puma, S*WilHug's Caravelle som ska bli mamma. Mer information kommer!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-08-14


Jösses vad tiden flyger iväg.. Det har hunnit hända en hel del sen senaste uppdateringen, både roliga saker som tråkiga, de tråkiga tar jag inte med här..
 
Men först av allt, vi har fått kattungar!! Den 4 juli föddes två svarta oriental gossar efter en del dramatik och till sist kejsarsnitt på Ultuna! Stort TACK till veterinär Åsa som förlöste "Kila", och hjälpte oss tvåbenta när vi var oroliga. Fodervärden Minna gjorde även hon, med sambo Micke, en fantastisk insats under hela dagen då de var på Ultuna (själv jobbade jag och rusade till Uppsala i raket fart när skiftet var slut), lagom till att få ta emot de små och torka dem. Grabbarna växer så de knakar och röjer för fullt hemma hos Minna! Vi har en otingad svart troll pojke ännu. Bilder kommer så småningom på deras egna sida, "D-kullen", en hel vetenskap att fota svarta katter som inte vill sitta still ;-)
 
Under våren har Kia varit ut på Kornings banan och klarat den!! Vi hade mega kul och det finns en hel del ruter i den annars så söta lilla damen:-) GRATTIS till syster "Smilla" som även hon var ut samma dag och blev godkänd!! För Kia's och min del hägrar nu i närtid en agility kurs och lite annat smått och gott. Min tanke är att vi ska testa nåt helt nytt under hösten så får vi se vad framtiden har med sig.
 
Massa GRATTIS kramar går till Yangs underbara avkommor med ägare, som skördat så fina resultat runt om i Sverige och även utomlands, på utställningar, lydnad och bruks!!! Ingen nämnd ingen glömd.. Jag är stolt som en tupp!!
 
Härom veckan hade jag turen att få träffa Yangs barnbarn, Jean Dark's O-kull, och oj oj så fiina!! Alexander som var med tyckte nog att dom där pirayorna inte va så där jätte roliga, men han brukar säga: "Kia, min hund. Yang pappas hund, mamma inte ha nån hund". Då passade jag på att fråga om jag kunde få nån hundvalp eftersom jag inte har någon, och svaret blev: "Jaa mamma du kan få sån" Rött hjärta
 
Stor grattis kram till "Mimmi-Korven-Wilmisen-blåmasken-matvraket-Wilmaaau-Wiiilma" som imorgon den 15augusti fyller 5 år!! Världens bästa blåmask!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-05-25


Ett försenat GRATTIS på 1års dagen till våra småttingar i C-kullen!!!!
 
Och massa med grattis kramar till ALLA Yang barn med ägare som skördade så fina resultat på SDV-2010!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-05-06


Nu är det en vecka sen vi hämtade hem Classic från hennes fästman Rosmeggens Allegro efter att hon varit där i 4 dagar. Parningarna har gått bra. Nu håller vi tummarna att det ska bli småttingar i början på juli!


 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2010-04-19


Lång tid sen senaste uppdatering, det har inte hänt så jätte mycket, känns som om man har legat i ide.. Men våren är äntligen här efter en kall och låååång vinter. Vi skyndade oss att köpa en pulka till Alexander innan jul så att han skulle hinna åka lite innan snön försvann... och nog hann han åka massa pulka! Kia har dragit honom på många och långa turer till bådas förtjusning :-)
 
Annat smått och gott som har hänt är:
 
Huggisen har fyllt 5 år!! Hipp hipp hurraaa för Hugo!!
 
Robert och jag firade nyss 10 år tillsammans.
 
S*WilHug's Classic har debuterat på utställning och betyget den dagen blev Exellent!! Grattis till Minna och "Kila"!
 
Sist men inte minst så är nu planerna för sommarens kattunge kull i full gång! Vi väntar på att S*WilHug's Classic ska börja löpa och därefter skall hon iväg och träffa sin fästman. Jag och Minna (fodervärden) var iväg och träffade den svarta stiliga hanen för ett par helger sedan och vi föll pladask för honom!! Mer information och bilder kommer!!

 

Nya bilder på S*WilHug's Classic

 

Ny länk S*Rosmeggens katteri

 


 

Tusen tack till Lina och Ruggi för att ni tar så god hand om "Micia", en av våra först födda småttingar. Tack för bilden Lina på S*WilHug's All or Nothing (osh b) med sin svarta dotter Lucy!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-12-30
 
Vill passa på att önska alla våra vänner och alla ägare till våra småttingar ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2010!
 
Och ett visdomsord att avsluta det gamla året, och börja det nya året med: "Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna du minns!"
 
Nyårs kramar, Maria med familj och flock

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-12-18


Vår dator har havererat, har lånat en dator för att få iväg en liten uppdatering innan nyår ;-)
 
Mycket har hänt under hösten.. ska försöka sammanställa lite av godbitarna.
 
Oktober:
Kias bröder ur K-Kullen blev SAMTLIGA KORADE under en härlig dag i Täby! Stort GRATTIS till grabbarna med ägare och GRATTIS givetvis till uppfödare Jeanett!
 
November:
Kia och jag gjorde en toppen rolig resa till Norge och Norsk Vinner. Vi åkte tillsammans med Elaine, Jenny och brorsan "Fred", sov över hos Elaines pappa som bor på en fantastisk vacker plats nära havet! Kia hon tog bilresan med ro och efter en härlig promenad vid havet lade sig båda syskonen vid våra fötter och softade medans vi åt den godaste lax jag nånsin ätit!! Tidigt, morgonen efter, fortsatte vi trippen till Norska sidan och Lilleström. Detta var Kias allra första stora inomhus utställning och dagen började med att hon blev påflugen av en mkt otrevlig vit hund med svarta prickar :-( Kia blev rädd men efter en liten stund hade hon kommit över detta och var som om inget hade hänt! Kia blev placerad i unghundsklassen och hon var så vacker min lilla tös att jag blev alldeles rörd! Dagen var låång och medans vi vaktade sakerna när resten av ligan var inne i BIS finalen för uppfödargruppen somnade Kia i mitt knä. Många kommentarer fick vi av förbi passerande som tyckte att hon var en bedårande knä hund!! Kia är en underbar hund som var en fröjd att resa med! MASSOR med GRATTIS kramar till store bror J.D Grabazzi för hans nya titel, GRATTIS till Yangs barnbarn Juni som fick sitt norska championat, GRATTIS till J.D uppfödargrupp för BIS placeringen och kramar till alla andra Jean Darkare som gjorde dagen till ett minne för livet!! Tusen Tack till Elaine och Jenny för sällskapet! Och sist men inte minst, det var helt FANTASTISKT att få träffa vår älskade vän Nina med make och deras FENOMENALT vackra tik, BellaBus!!

 

Ny bild på Kia.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-10-04

 

Nya länkar.

 

Ny bild i C-kullens galleri.

 

Nytt på katternas sidor - S*WilHug’s Classic har fått en egen sida.

 

Uppdaterat på C-kullens sida.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-09-26


Bilder i C-kullens galleri.


Wilma med tre av hennes söner dagen innan

flytt till nya familjer. Med på bilden

S*WilHugs Corsair och Crusaders nya husse.
 
Hösten är här med flyttfåglarna som samlas nere vid "vår" sjö. Kia är enormt intresserad av fåglarnas formations flygningar över vårt hus. Hon står som paralyserad och jag skulle vilja veta vad damen tänker på när hon tittar efter dem låångt efter att de inte syns. 
 
Vår svarta prinsessa, "Dobbie", är en fenomenalt rolig katt!! Hon är en mästare på att apportera, kurra, bita oss i tårna, intresserad av vatten, och med en aptit som sin mor! Dobbie leker flera gånger om dagen med Alexander och hans bilar eller hans football. Ganska kul att se när lillhusse rullar iväg en boll eller en av sina bilar, då springer Dobbie efter och sopar till leksaken med tassen så att den fortsätter rulla och Alexander kiknar av skratt. Ska banne mig försöka få det på film! 
 
Kias kull, Jean Dark's K-kull, är nu alla FRI röntgade och alla har genomfört MH!! STORT GRATTIS till uppfödare Jeanett och alla syskonens ägare!
 
Sist men inte minst, vill jag sent omsider passa på att GRATULERA: massa titlar Jean Dark Gossip och Ammi till deras FANTASTISKA insats på bruks RM'et med uppflyttning till ELIT och även ett STORT grattis till: massa titlar Jean Dark Grabazzi med familj för KBHV-2009!!
 
Att få se Yangs barn vara så vackra, härliga och på ren svenska SK*T BRA i alla möjliga sammanhang (bruks, lydnad, utställning, familjemedlemmar, kompisar, och även TV-stjärnor), gör mig rörd och väldigt väldigt STOLT! 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-09-08


Concorden - Wilmas förstfödda i denna kull, föddes med ena bakbenet först, han var även först med allt, och med urläckra gröna ögon och en päls av sammet. Cessna Citaion och Challenger -syskonen blåmask som höll ihop, skönheterna som kurrade och ville kramas. Classic - lilla kurrmaskinen med azurblå fantastiska ögon. Crusader - vacker som en sommardag, stor och ståtlig. Och vår pratglada svarta, stiliga, goa kille Corsair med smaragdgröna ögon, har nu alla flyttat till sina nya hem. Och huuuu så lugnt och stilla det blev i huset.. Dobbie gör sitt yttersta att hålla i gång partyt men det får inte lika stor effekt nu när resten av ligan saknas.


Jag vill önska er alla lycka till med era småkorvar. Hoppas att ni får många många år av glädje och massa hyss med era småttingar! Dom har för alltid en plats i mitt hjärta!! Kramar till er alla!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-13

 

Nya bilder i C-kullens galleri

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-08-06

 

Jag tycker att Wilma har gett de små den allra bästa starten i livet med en härlig omsorg och omvårdnad, skyddat de små med örfilar till hundarna (läs Kia) när de varit för på. En sak hon gjort med denna kullen som jag inte sett innan är att då det skall dammsugas i huset, kallar Wilma till sig småkorvarna, och när de är samlade lägger hon sig och diar dem, så här har hon gjort konsekvent varje gång dammsugaren kommit fram. Så nu är det ett gäng som fullkomligt nonchalerar dammsugare, dom som dock tycker att det är lite läskigt än, får dia! Och där ligger de stilla hos mamsingen.

 

Klicka på bilden för filmsnutt

 

Ja, snart är det dax för de små att flytta hem till sina nya familjer.. Tiden har än en gång bara rusat iväg.. Meen än är det inte riktigt dax så vi ska passa på att PUSSSSSAAA massor med småkorvarna så lääänge det bara går! Å så ska ju en svart liten goding stanna i familjen. Det är faktiskt husse som redan då Wilma åkte till Flipp undra: ”kan det bli svarta orientaler i kullen?” Ja visst kan det det, och det blev det! Så nu har husse sin egen coooola svarta panter! Vad hon ska kallas här hemma har vi klurat på länge och jag tror nu att hon ska kallas Dobbie efter husalven i Harry Potter (som heter Dobby). Lilla puman vår skadade dock sitt högra öga när hon var bara nån vecka gammal, fick en klo i ögat och nu har hon ett sår på hornhinnan. Veterinären tror att det kommer att läka och bli lika grönt och fint som det andra ögat eftersom hon är så ung! I katteriet kommer även lilla kurrmaskinen, SIA n, att stanna fast inte här hemma. Hon ska flytta till en kompis här i Märsta och det känns jätteroligt att få möjligheten att ha henne kvar i katteriet och att hon är bara ett stenkast hemifrån oss! Givetvis så kommer tjejerna få egna sidor på hemmisen vår J

 

Lilla Dobbie-Doo

 

Uppdaterat med nya bilder under Galleri hundar, Blandgalleri katt, C-kullens galleri, Kias sida.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-28

 

Stort grattis till alla små i vår B-kull som idag blir 2 år! Massa grattiskramar från oss!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-18

 

Nya bilder i katternas Blandgalleri.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-17

 

Nya porträttfoton på småttingarna på sidan Kattungar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-09

 

Nya bilder i C-kullens galleri.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-07

 

Nya bilder i C-kullens galleri.

Ny bild i hundarnas galleri.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-05

 

Nya bilder på de små i C-kullens galleri. Vi har valt att döpa dem efter flygplan på bokstaven C J Till vår hjälp förutom vårt eget flygplans intresse, hittade vi en intressant bok i bokhyllan från 1987 ;-)

 

Imorse när jag och Alexander vaknade så skulle han, som den dagliga rutinen bjuder, följa med  in och ge de små frukost, rensa i lådan etc etc, men döm om vår förvåning när kattungarnas rum var tomt... Efter att maten var serverad och lådan rengjord, och inga småttingar gett sig till känna, så ville Alex ha frukost och vovvarna ville ut, och när vi kommer nerför trapporna så möts vi av 7 små popcorn som hade rajtantajtan nere hos vovvarna!!??!! Ja Wilma har fått för sig att övervåningen inte längre är nog utan ville att de små skulle få se hela huset.. Den som var envisast, dvs jag, lyckades till sista efter hundrade gången upp och ner för trapporna, få Wilma att ha sina småttingar på övervåningen ett tag till J För tillfället finns det en vakans i supernanny teamet... Onni har fallit från en hög klätterställning och skadat sin högra framtass, och är på sjukledighet, Hugo får köra extra pass så till den grad att han allt som oftast hittas sovandes på sitt skift J Håller tummarna att Onni blir piggelin snart igen, få se vad veterinären säger...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-07-04

 

Nya bilder i galleri hundar

 

Nya bilder på c-kullen

 

Tiden bara rusar iväg, idag är småttingarna 6veckor!! Känns som igår dom ploppade ut.. småkorvarna har numera ett eget rum, äter babycat mat och dom går på pottan! Alexander skall alltid följa ”me” och hjälpa till så fort jag går upp till dom. Alexander försöker härma mitt ”hej hej småttingar” och än så länge blir det bara hej hej och så vinkar han till dom, och sen klappar han försiktiiigt.

 

Igår fick Kia stor styrk av OSHn honan när Kias stora långa nos luktade på henne, Kia såg en aning häpen ut!! Önskar jag hade fått det på film J J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-06-01

 

Igår gick Svensk Dobermann Vinnare av stapeln i Örebro. Kalas väder med stekande sol hela dan, god buffé (toppen idé Pernilla), och härliga resultat! Ett JÄTTE STORT GRATTIS till Jean Dark Kingdom som följde i sin fars fotspår och blev Svensk Dobermann Vinnare unghund! Grattis Tessan och Jeanett!! Stoort GRATTIS till ALLA Jean Darkare för de fin fina resultaten! Tack till Elaine och Jenny för trevligt resesällskap och en jätte stoor TACK kram till Pernilla för hennes proffshandling av mina två brunisar! Och Grattis Jeanett för ännu en vinnande uppfödargrupp!

 

Uppfödargruppen från vänster: J.D Havana Reserva,  J.D Yang,  J.D Kanon,  J.D Grabazzi

 

Småkorvarna växer så de knakar, de är helt bedårande att titta på! På skakiga ben utforskar de bolådan som jag öppnat ena sidan på och utökat deras Koja en aning. Första gången Alexander kom upp och titta på småttingarna viskade han andäktigt ”hej hej” och vinkade till dom. Efter en liten stund utbrast han: KOJA! Ja svarade jag, småttingarna bor i en koja. (Alexander är väldigt förtjust i att bygga koja av soffbordet med en filt och i kojan ska hans hund vara med J ) Än har de små inte fått eget rum utan de huserar bredvid mig i sovrummet. Onni har lugnat sig och blir inte längre arg när hon träffar på sin mor. Det händer rätt ofta att Onni sitter på sängen och tittar på sina småsyskon när de dias...

 

Lilla kattkojan

 

Några nya bilder i C-kullens galleri tagna 29 maj på några tröttisar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-05-28

 

Jag brukar vara ute i skogen med hundarna i princip dagligen, inte alltid så där tok långa prommisar, utan ibland bara en timme eller så, och så var tanken imorse. Sa till maken, ”vi kommer hem om ca en timme så hinner vi ses innan ni killar åker till jobb och dagis”, sagt och gjort, jag knatar iväg med Kia och Yang kl. 05.30, fåglarna kvittar och solen skiner. Planen var att gå en sväng i vad vi kallar för ”pinnskogen”, och sen hem. Mmmm.. planen höll ungefär en halvtimme tills vi hux flux träffade på en SUR ÄLG!!! Först hörde jag ett dovt mööööö, snurrade runt för att se vad det var som lät, hann tänka, är det folk i skogen som är lika morgonhurtiga som vi? Tills jag såg vad det var... oooopps en ÄLG, började snabbt knata bortåt från den, men hörde att det knaka bakom oss, vänder mig om och TJENA! Då springer älgf*n efter oss och ser ARG ut! Snabbt med hundarna in under en gran, hoppades att granen skulle skydda oss och då blir Kia dagens hjälte! Hon står i sträckt koppel framför mig och talar om för älgen att PASSA DIG DU!! Älgen vänder för att gå sin väg, trodde jag, men vips så vänder den igen och jagade in oss under nästa gran, och Kia, hon backade inte en millimeter, hon stod fast vid sin åsikt att: ÄLGEN, DU ÄR FUL!! Och så här höll det på en bra stund, Kia mota älgen, älgen vänder och kommer tillbaka och Kia mota älgen och älgen kommer tillbaka, det kändes som en evighet. Mitt i detta när jag har högpuls och hoppas att älgen inte ska skada hundarna halar jag fram mobilen och fotar åbäket, för fotobevis måste jag ju bara ha, hur många skulle tro en att man blivit jagad av en älg?? Och den stora bruna pappa dobermann vad gjorde han? Ehhh, han såg mest bevärad ut och önskade nog att han kunde teleportera sig hem, vilken karl... Det hela slutade med att älgen gav sig till slut och började gå på den stig vi skulle ha gått, och då tyckte jag det var bäst att gå rätt ut i urskogen för att inte riskera att träffa på surisen igen Och vi gick och gick och gick, insåg efter ett tag, vi är ”vilse”... Men slutet gott allting gott! Hundarna fick sig en myyycket lååång morgon prommis, och det var ju dom glada för J. Och jag kommer sova gott nu under dan innan jag ska jobba i natt J

 

Stora stygga älgen...

 

Nu kommer jag och tar er, sa älgen.

 

Dagens hjälte!

 

Nya bilder på kattungarna i Galleri Katter C-kullen!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-05-21

 

Våra kattungar är födda! Läs mer under Kattungar.

Den 21maj födde Wilma 7st småttingar! 4st SIA och 3st OSH (2OSH n och 1 OSH a). Under förlossningen ville ”Korven” inte att jag skulle gå en millimeter ifrån henne, men så fort den sista var född la hon sig ner för att dia och gav mig tillåtelse att göra vad jag nu behövde göra J Alla mår tipp topp och Wilma är en super duktig mamma! Ska bli väldigt spännande att följa dessa småttingar, det är svårt att slita sig från bolådan, man fastnar lätt hos lillkorvarna, och jag blir rörd över att få vara med om deras ankomst till världen och att få vara med under deras tid hos oss, som förmodligen kommer att svicha fram.. precis som med deras stora syskon.. Apropå stora syskon, Onni tycker att mamma är suuuper ÄCKLIG, och fräääser som en tok åt henne, och även åt Hugo om han varit hos småttingarna en stund. Men jag antar att det snart går över, som med kullen innan, och Onni blir en fantastisk lek och bus syrra och den bästa supernanny Wilma kunnat tänka sig J

Fler bilder kommer att komma på de små, håll ut ;-)

 

 

 

Ett STORT försenat GRATTIS till snygge  CH S*WilHug’s Almost Unreal även kallad Grymmisen som fick ett CAP och blev NOM för några veckor sedan! Hipp hipp hurraaa! Grattis Ullis!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2009-04-06

 

Uppdaterat:

 

Massor av nya och gamla bilder i Galleri Hundar.

Nya länkar.

Uppdaterat under A-kullen och B-kullen.

Ett par gamla bilder på Wilma inlagda.

Kia Ora har nu fått sin egen sida.

Bilder ifrån Kias MH.

Nya bilder på Alexander.

Kattungar väntas.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-11-12

 

De Varmaste och hjärtligaste grattiskramar till vår A-kull, som fyller 2 år idag!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-09-08

 

Ett JÄTTE STORT GRATTIS till världens bästa Yang på hans födelsedag idag!!! Hipp Hipp Hurraaaaa! J

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-08-15

 

Hipp Hipp Hurraaaaaaaa för vår Wilma idaaaag!! Mattes vackra lilla blåmask fyller 3 år idag! Världens gosigaste och mysigaste kisse!

 

Wilmaaauu 27 juli 2008

 

 

2008-08-10

 

Skandinavisk Dobermann vinnare 2008 gick av stapeln i Boxholm och där var vår KiaBus anmäld. Hon skötte sig finfint tack vare Liselott som är en sån duktig handler och Kia blev 4’a i sin klass med HP! Fler av Kia’s syskon ur samma kull var med och alla var så fiiina och duktiga! Kia’s bror tillika kompis och träningspartner, J.D King Liquer, kallad Fred, blev BIR valp!!!!!! Tjohoooo!!! Fyra av stora syskonen ur G-kullen var oxå med och dom var såååå fiiina! Jag blev så rörd av att se Yangs vackra barn att jag grät av lycka tillsammans med ägarna när de skördade den ena fina placeringen efter den andra!! Fina fina Signe, Gos, Ior och Guesseman! Vilka underbara hundar! STOORT GRATTIS till alla Yangbarn, bäbisar som vuxna, med ägare, för de fenomenalt fina placeringarna! Det var härligt att träffa er alla! Ett extra stort GRATTIS går till Ior, som följde i sin fars fotspår och blev Skandinavisk Dobermann Vinnare!!!! Och givetvis, ett hejdundrande mega stort GRATTIS till Jeanett! Shit va fina hundar vi har!! Sist men inte minst, Kram till alla Jean Darkare som var med och förgyllde dagen!

 

Uppdaterat i hundgalleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-28

Klockan 20.50, på lördags kvällen 070728, tittade den första SIA ut, resten kom i lagom tempo medans Hugo lugnt satt bredvid bolådan, Onni tyckte dock att nåt vääldigt suspekt var i görningen. Vår B-kull var född! Nu har ett år gått sen den lördags kvällen, och än en gång så förundras jag över hur fort tiden går... STORT GRATTIS till våra B-småttingar på födelsedagen! Kraaamisar!!

Onni med sina 5 småsyskon

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-07-06

 

En rolig vecka är nu till ända.. Träffat vänner vi inte sett på länge, solat och premiär badat. Vi har varit med på IDC och WW! Extra roligt var det att få träffa alla kull syskonen till Kia på IDC’n... Åh så fina dom va allihopa!! Stort JÄTTEGRATTIS till ALLA Yang barn som var med och för deras fina resultat, puppisar som ”gamlingar”! GRATTIS även till alla vänner och bekanta som varit med och tävlat under båda tävlingarna, ingen nämnd ingen glömd ;-). Vi vill passa på att TACKA Pernilla för super handlingen av våra bruningar, både Kiabus och YangsterGangster, you rock girl!!

 

Stort GRATTIS i efterskott till Yangs son, Tierras Stay The Night som blivit KORAD!!

 

Uppdaterat i Galleri hundar och ny bild på Alexander i ”Om oss”.

 

Ny titel på Yang, Finsk dobermann vinnare 2008!!! J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-06-05

 

Mycket har hänt den sista tiden. Jag har inte haft någon energi att uppdatera hemsidan på väldigt länge...

 

Jag har dragit mig för att skriva, har inte haft ork att formulera min sorg och saknad i ord...

 

Men, det har nu snart gått två månader, sen vi tog farväl av min bästa vän, DixiPixiKraKra... Hon fick somna in hemma i kökets trygga värme, i min famn, tuggandes på sin tuggis, och husse klappandes hennes svarta rygg. Hur jag än försöker så finner jag inte dom orden som beskriver min kärlek till denna lilla tokvovve, allt låter så futtigt... Ingen kommer nånsin att vara som hon. Nu har hon inte ont mer, nu leker hon med sina gamla vänner och syskon i regnbågslandet. En del av min själ är med henne borta, och det gör så ont... vi saknar henne oerhört mycket, men i våra minnen lever hon för alltid kvar, pigg och full av rackartyg. Vi är så tacksamma för den tid vi fick tillsammans.

 

Sov gott Älskade lilla Dixi... mattes vackra lilla lilla tös...

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-03-15

 

Nu är hon här hos oss, Yangs dotter, Jean Dark Kia Ora!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

2008-03-03

 

Hos Maria på S*Battlecat’s finns 5 st mkt lovande och sociala småttingar. Mamma är vår chokladprinsessa CH S*WilHug’s Amazing Graze. Småttingarna är nu 7 veckor, pigga och nyfikna små busar! För mer bilder, information och stamtavla gå in på www.battlecats.se eller ring Maria på 0702-247724!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-19

 

GRATTIS på 3-årsdagen Huggisen!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-02-14

 

Lite nya bilder finns i gallerierna. J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2008-01-22

 

Så har vi kommit in en bit på det nya året.. Vårt nya liv som småbarnsföräldrar har börjat, närmare exakt den 11 december gick vattnet och den 14’e december föddes vår son, Alexander! Tiden räcker inte ofta till att sitta ner framför datorn numera, men han är en väldigt snäll liten kille, sover bra på nätterna, äter och fyller blöjor i rasande fart J Tusen tack för alla gratulationer i samband med hans ankomst till världen!

 

Alexander 20 dygn gammal

 

Ett försenat GRATTIS till vår chokladKUNG S*WilHug’s Almost Unreal som den 16 dec fick sitt andra CACIB!! Hipp Hipp HURRAAA för Ullis och Grymmisen!! Nu får vi allt planera en tripp till Norge!

 

Jag vill passa på att önska er alla ett härligt 2008!

 

S*WilHug’s Black Celebration 6 månader

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-12-01--02

 

Helgen var uppbokad för en tvådagars utställning på Solvalla. På lördagen var Wilma och Hugo, Panther och Grym på CAC/CAP jakt. Och vad ska man säga.. Wilma fick sitt andra CAC, Panther sitt första CAP, och S*WilHug’s Almost Unreal, herr Grym, blev CHAMPION!! Tjohooooo!!! Såååå KUL!! Och ni undrar hur det gick för världens bästa lekfarbror Hugo? Ja ”farbror” Huggisen, S*Jean Dark O’malley fick sitt sista CAP och därmed PREMIER, och till vår enorma glädje blev Hugo även NOMINERAD till panelen!

 

Söndags morgonen kom alldeles för tidigt, jag var helt slut när klockan ringde, och lite nervös måste jag nog erkänna.. skulle Wilma få sitt sista CAC..?!? Förutom Panther och Grymmisen plus Wilma och Hugo så anslöt sig Sandra med sina småttingar Luciano och Diva denna första advent.

 

Försten ut för bedömning hos domaren Hanne Sofie Sneum var vår lacksvarta S*WilHug’s Any Given Sunday, Panther, och med kanon fin kritik fick han sitt andra CAP! YES!! Hugo skulle dagen till ära gå i klass 8 och se! Där knep han sitt första CAPIB! Sen var det dax för  S*WilHug’s Black Celebration att göra sin utställnings debut i klass 12. Lilla ”Luciano”, han kurrade som en V8 motor och charmade domaren totalt och med sån UNDERBAR kritik, och dessa makalöst härliga lovord från domaren blev jag väldigt väldigt glad och rörd! Systeryster S*WilHug’s Before Sunset, fick även hon en superfin kritik! Båda fick Exellent 1 i betyg och de skötte sig galant! Domaren hade väldigt fina katter att bedöma, vem skulle bli nominerad till panel..? 4st superfina småttingar i klass 12, och till sist säger domaren att det står mellan... vår S*WilHug’s Black Celebration och en härlig svart OSH?!?!!! Ja okej, jag vet att det inte finns nåt som heter att ”komma tvåa” i vem blir nominerad eller ej men att vara så nära en nominering i den hårda konkurrensen... tårar av glädje var iiinte långt borta!

 

Efter en stunds väntan var det sen dax för Wilma och Grym att granskas av domare Satu Hämäläinen. Herr Grym debuterade i klass 7, och med finfin kritik till vår CHAMPION pralin fick S*WilHug’s Almost Unreal sitt första CACIB!! Och sist ut av gänget var mamma Wilmisen... Härlig kritik och CAC! Jippieeeee! S*Jean Dark Petronella är nu CHAMPION!! Mattes vackra vackra lilla blåmask! Mattes prinsessa!

 

GRATTIS GRATTIS Ullis till din nyblivna CHAMPION och Grymmisens CACIB! GRATTIS Jenny till Panthers båda CAP! Och STORT GRATTIS till Sandra och dina FINA småttingars EX1! Tusen tack till Ullis, Sandra och Jenny för trevligt sällskap! Och du Jenny, tack för gott fika och super god lunch! Mums! J

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-11-12

 

Klockan 12.46 den 12 november 2006 föddes den allra första småttingen i vårt sovrum. En OSH b på 86 gram tätt följd av sina 5 syskon. Helt otroligt vad tiden har gått fort, ett HELT år har gått sen dess. Minns dagen som om den var igår.. husse i fjärran land, Yang som hade rymt på morgonen, högen med kexchoklad och pepsi i sovrummet, Hugo som vakade som en hök hos Wilma...

 

Tusen tack till er alla: Ullis med ”Grym”, Lina och Ruggi med ”Micia”, Birgitta och Peder med ”Felix”, Jenny med ”Panther” och Maria med ”Java”, för att ni tar så väl hand om våra förstfödda småttingar.

 

Och till hela A-kullen; GRATTIS på er 1-års dag! Massor med kramar från oss alla till er alla!

 

 

2007-11-10--11

 

Ulrika med S*WilHug’s Almost Unreal har varit på utställning under helgen.  Och hem fick de med sig CERT och NOM båda dagarna!! Fantastiskt roligt! Stort JÄTTEGRATTIS till Ullis och Grymmisen! Wilma och syster Onni gör vågen för er här hemma! Och jag, jag är löjligt stolt än en gång över småttingarna som är så fina, och har så ambitiösa ägare! Kraaaam!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-10-27

 

Onni har varit den perfekta stora systern till sina härliga småsyskon. Hon har lekt, tvättat och brytt sig om dem 24 timmar om dygnet. Bättre barnvakt hade Wilma aldrig kunnat hitta. Onni har varit så engagerad i de små att hon inte har visat några som helst tecken på att hon själv inte mår tipp topp.. men så idag, fick vi åka i ilfart till Ultuna då Onni började blöda. Och veterinär undersökningen visade att hon hade en inflamerad livmoder, och akut operationen blev ett faktum..

 

 

2007-10-24--26

 

Nu har våra småttingar flyttat till sina nya hem.

 

S*WilHug’s Black Celebration och S*WilHug’s Before Sunset flyttade tillsammans till Sandra, S*WilHug’s Braveheart och S*WilHug’s Buffalo Soldier kommer att rejsa järnet hos Monica, och S*WilHug’s Batman Forever blir herre över sin egen dobbis hemma hos Elaine.

 

Tveka aldrig att höra av er om vad det än månde vara. Vi önskar alla er lycka till med småttingarna, och att ni får oändligt många år med mys, kärlek och glädje med de ”små”. Stor Kram till er alla!

 

 

Lite nytt under Avelshane

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-10-13

 

Nya bilder under Galleri B-kull

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-10-06--07

 

Maria och Java har under helgen varit på CERT-jakt i Boden. Då hon har ett cert sen tidigare skule denna helg bli vääldigt spännande.. skulle Java bli champion denna helg eller?...Och roligare SMS hade jag inte kunnat få, Java, S* WilHug’s Amazing Grace, är nu efter en semesterhelg i Boden och tävling i dagarna två, numera CHAMPION!!!! Grattis Maria till Javas titel! Vår allra första champion! Hipp hipp Hurraaa för Java!!

 

Även ett stort GRATTIS till Yang’s dotter, Jean Dark Glow med matte Susanne, som idag, den 7 oktober, blev godkända i appellspåret!! Härligt jobbat tjejer!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-30

 

Fantastiska Jean Dark Grabazzi visar att han är beauty and brains, i en härlig kombination - han är nu även KORAD!! STORT GRATTIS till Husse Peter och matte Carina, samt uppfödaren Jeanett!! Hipp hipp HURAAA för Ior!! Yangs andra KORADE son!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-23

 

Via SMS fick vi idag följa två spännande tävlingar, först uppe i norr, i Timrå närmare bestämt, var vår S*WilHug’s Amazing Grace på CERT jakt. Då hon  nyligen fyllt 10 månader var det extra spännande att se vad domarna skulle tycka. Tidigt på förmiddagen kommer ett sms där matte Maria berättar att Java tagit sitt första CERT och blivit NOM!!! Wohooo!! Underbart!! Nu skulle resten av dagen bestå av en låång väntan på panelens beslut... Och den som väntar på något gott.. heter det ju... Och sista sms’et från Timrå var  ofantligt glädjande: Chokladpuddingen, S*WilHug’s Amazing Grace, hade gått segrande ur panelens granskande öga och blev därmed BEST in SHOW vuxna honor katIV!!!! Vackra fina Java! Hurraaa huraaa!!! Grattis Maria, jag är så stolt över era fantastiska reslutat!!!

 

Även från IDC i Italien började det komma in resultat SMS, och även där, vilka otrooliga underbara resultat!! Yang’s son och dotter, J.D Grabazzi och J.D Gossip hade båda gått till final! FINAAAAL på  självaste IDC!! Huur STOORT är inte det??!!??!! Och än en gång blev väntan på fler sms olidlig.. och till sist kom det! Ior och Gossip placerade sig som nummer 2 i sina klasser (championklass bruna hanar, och bruksklass bruna tikar). Vi här hemma saknar ord för hur stolta och glada vi är!! Det största GRATTIS som finns att uppbringa till Ior och Gossip med ägare och uppfödare!!!

 

B-kullens småttingar växer och frodas. Riktiga charmörer, jag är jättenöjd med hur de har  utvecklas både mentalt och exteriört så här långt. Alla småttingar är nu tingade, och helt plötsligt känns det som om tiden bara flyyyger iväg...

 

Nya bilder under Galleri B-kull, Galleri A-kull samt under B-kullen.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-09

 

Nytt under Galleri hundar, Galleri B-kull samt under B-kullen.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-09-03

 

Den dagen jag fruktar mest av allt är den dagen då min Dixi inte finns hos oss längre. Idag blev jag än en gång starkt påmind om hur kort tiden med våra fyrfota vänner är då jag fick ett samtal från Dixi’s brors husse. Dexer och Dixi har träffats många många gånger genom åren och busat ihop. Att göra hyss det var syskonens ”trade mark”. Nu finns Dexer inte med oss längre och saknaden är enorm... Den historian som vi fyra hade tillsammans är speciell. Och den började i en skog utanför Borlänge hösten 1998.Tänker på dig ”lillebror” Magnus, vet vad Dexer verkligen betydde för dig och vilken skillnad han gjorde i ditt liv, för ditt liv.

 

I våra minnen lever Dexer kvar. För alltid älskad.

 

2007-08-28

 

”Lilla Loppan”, en tapper liten kämpe har idag fått somna in. Hon har haft en rejäl fighting spirit och busat som sina syskon... men hon har växt väldigt väldigt sakta.. Hur vi än har försökt att få henne att gå upp i vikt har det inte lyckats. Veterinär kollen visade att hon var mycket sjuk och att det inte fanns något vi kunde göra för henne. Till min stora sorg fick Lilla Loppan bli en liten busig blinkande stjärna i katt himlen.

 

2007-08-27

 

Tidningen ”Våra katter” som ges ut av SVERAK, kom i brevlådan idag, och vilken fantastiskt rolig överraskning det stod att läsa om!?!! S*WilHug’s Amazing Grace finns på 7:e plats i delresultatet på ”Årets Katt” i kategori IV  ungdjur/junior! Grattis Maria till din fina Java, och tack för att du tar så bra hand om henne!

 

S*WilHug’s Amazing Grace

4,5 månader vid fototillfället

 

 

2007-08-25--26

 

Stort hejdundrande GRATTIS till Yangs fina son : J.D Grabazzi som än en gång varit i Norge och nu kan titulera sig NUCH!! Grattis även till BIS 1!! Så himla ballt!!

 

Nytt under B-kullens och A-kullens galleri

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-17

 

Nytt under B-kullens galleri samt Blandade kattbilder

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-15
 
Grattis till vår vackra rara blåmask Wilma på födelsedagen! Korven fyller 2 år idag! 
 
Wilmisen är såå duktig med sina småttingar som växer så det knakar i "bolådan". Till helgen kommer de att flytta från vårt sovrum till ett eget rum då de nu behöver mer och mer utrymme för varje dag. Onni, som det sig anstår en storasyster, hjälper mor sin med att ta hand om de små flera gånger om dagen. Kanske mer än vad jag skulle vilja då hon ibland får för sig att bära iväg en unge.. Hugo, han nöjer sig med att dagligen pussa på de små, och gärna lägga sig och sova hos dom då och då.
 
Ett STORT GRATTIS till Yangs dotter Gossip och son Ior som nu varit i vårt fagra grannland Norge och kammat hem BIR och BIM! CERT och CACIB till de båda, och varsin "biljett" till Cruft's 2008! Och inte nog med det! Suuuper fiina Gos avslutande dagen som BIG3!! Hipp Hipp Hurraaaa för Yangs barn som är sååå braaa!!! GRATTIS än en gång till ägare och givetvis uppfödare! :-) :-)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-07

 

Ny bild på avelshane S*WilHug's Any Given Sunday

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-05

 

Grattis på födelsedagen önskas världens bästa make och husse!!

 

 

2007-08-02

 

Efter att Wilma blivit sjuk med feber och noll aptit så är hon nu efter besök hos veterinären på bättringsvägen, men i samma veva miste vi tyvärr en av de små. De övriga småttingarna mår bra och små små ögon börjar sakteliga öppnas.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-08-01

 

Juli månad har bara svischat förbi. Veckorna har varit händelserika på många sätt, bra som dåliga. Ska här försöka sammanfatta vad som har skett.

 

Månaden började med en liten biltripp ner till våra goda vänner i Fristad, Nina och Patrik. Under bilfärden inkommer ett roligt SMS: Yangs son J.D Grabazzi och dotter J.D Gossip har rönt stora framgångar på Gotland!! Världens Vackraste Gos hade fått sitt andra CERT för en rasspecialist, blivit BIM och brorsan Ior hade blivit BIR!! Jippieee! Så ofantligt roligt, och sen kom ett telesamtal från Ammi där hon berättade att domaren C. Jouanchicot hade frågat om Ior och Gos möjligen var Yangbarn då ”they look like him and behave like him. Yang is one of my favorite brown males” Vilket minne domaren har! Han träffade Yangster hösten 2004, det är ett tag sen! Trallande fortsatte vi färden ner till Fristad där My, Noelle och Pan redan hade anlänt. Husesyn först, och vilket VACKERT hus!!! Jag vill oxå ha ett nybyggt hus... Robert och jag fick sviten i casa Yxie, och där bodde vi som kungligheter, TACK Patrik och Nina!! Dixi och Yang fick härja på tomten en stund och vilken fart det är i gammel-Kråkan nu när medicineringen äntligen fungerar! Tittade på katterna så klart, och sen drog kocken Patrik igång grillen och grillade smaskig middag! Mätta och belåtna satte vi oss sen att surra en lång stund i soffan. Så härligt med vänner som är ärliga och som man kan lite på! Tack för att ni finns! Som vanligt så tar det roliga slut alldeles för fort och det var dax att gå å sussa. Söndagen hade SMHI varnat för att det skulle bli regn så utrustade med diverse regnskydd bar det av till Borås för utställning. Men vilket kanon väder vi fick!! Tur att SMHI hade fel! Robert skulle visa Yang, My skulle visa Pan och Nina och Patrik hade fullt upp med sina snygga brudar, så jag hade hand om Noelle. Noelle och jag traskade runt och tittade på olika vovvar medan de andra visade hund. Och Noelles ögonblickliga kärlek blev de små bedårande chihuahuorna, oj vad hon skrattade och sprattlade. Och hur gick det då för utställarna, jo, Robert handlade Yang kanon fint, 4a bästa hane med CK, Q-ty och Aquila 2’a och 3’a bästa tik, CK plus CACIB och R-CACIB, och Pan placerad som nr 4 i unghundsklassen!! Grattis kära vänner!! Tusen tack Patrik och Nina för er fenomenala gästfrihet, goda maten och trevliga sällskapet! Tack än en gång och grattis till era snygga och trevliga tjejers finfina placeringar!!

 

Vi bestämde oss för att bila som riktiga turister på vägen hem och struntade i Europavägen. Istället fikade vi läänge vid en vacker rastplats, gick en slottsvandring på Vadstena slott och bara allmänt tog det lugnt. Ett glädjande SMS kom än en gång från Gotland, Ior BIR och Gos BIM igen!! OCH Gos är nu FULLCERTAD, tre raka cert för tre RASSPECIALISTER!! Ett jätte grattis till ägare och uppfödare!! Tjohooo!!!

 

Några dagar efter denna härliga tripp så blev jag inlagd på Karolinska, på grund av magsmärtor. Jag blev opererad och sjukskriven månaden ut. Extra nervöst var det då jag är gravid och vi väntar vårt första barn i december. Men nu är jag på god bättring och allt skall vara OK med bäbisen.

 

Sååå, nu till månadens efterlängtade nyhet: Wilma födde den 28 juli 7st siames småttingar! Snittvikt på dem 89.9gram! Mer info och bilder kommer, håll utkik under fliken ”kullar”, B-kullen.

 

Nina och Patrik var förbi den 29’e med sina fina bruuudar, och Yang trodde han kommit till himlen! 3 dobbis tjejer att rejsa med först i skogen och sen få ha dom alldeles för sig själv på hans tomt en bra stund gjorde honom sååå glad! Se några bilder från skogen i galleriet. Och gissa om han sov sött sen resten av dan efter att tjejerna åkt! Tack kära vänner, för den fina och de GODA presenterna!!!

 

 

Nytt under Hundgalleri, Kattgalleri, Kattungar

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-07-10

 

Nytt under Avelshanar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-06-25

 

Nytt under Avelshanar.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-06-16

 

var Maria och hennes fina Java (WilHug’s Amazing Grace) på utställning i Skellefteå. EX 1 och NOMINERADE igen!! Det är ju helt fantastiskt roligt! Stoort grattis!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-06-07

 

fick vi besök av My och lilla Noelle med vovvar. Katterna såg rätt förskräckta ut när de såg ut genom köksfönstret och där stod... två lakritstomtar?! Axa verkade dom inte bry sig i, hon ser ju ut som en hund ”ska” göra i deras ögon. Grillade lite till middag och sen tog vi en mysig prommis till vår badstrand, och med oss hade vi Sanna med Hugo och Ida. Såg ju rätt roligt ut där vi kom traskandes 3 tjejer med 6st hundar, 2 dobbisar, 3 plättar och en bedårande cocker och en barnvagn med världens sötaste Noelle i! Tiden gick rysligt fort och det blev dags att bege sig hemåt med nöjda hundar som badat och ”lille” Pan fick en lektion av farbror Hugo i vett och etikett när Pan försökte stjäla bollen av Hugo! När det så var dags för mig att åka till jobbet på fredags morgonen åkte My och hämtade sin syster från flyget och fortsatte sedan norrut. Underbart att träffas igen, om än bara en kort stund!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-26--27

 

Äntligen kom då den efter längtade pingsthelgen.. för vår del blev det tyvärr inte som planerat efter Yangs ormbett i slutet på april, som tog längre tid att kurera sig ifrån än vad jag kunnat tro.

 

Så lördags eftermiddagen tillbringade vi istället hos underbara My och hennes familj i Nora. Medan vi väntade på resten av gänget som var på väg, tog vi en promenad till sjön, Dixi var överlycklig då hon fick bada för första gången i år och Yang var superglad att återse sina vänner Axa och plättarna Pan och Dimma. Strax efter kom våra goa vänner Nina och Patrik fram till casa Krax, och med sig hade de sötnosen Q-ty. Efter en hel del babbel, hemlisar som berättades, nyplanteringar som flög all världens väg av rejsande vovvar, och super god grillmat tog kvällen slut alldeles för fort, och det var dags att gå och knyta sig då det var uppstigning i ottan.

 

Sista dagen på rasmästerskapet bjöd på vackert väder hela dagen och fina solskens placeringar skördade många vänner och bekanta med sina fenomenalt fina och duktiga hundar, grattis till er alla, ingen nämnd ingen glömd.

 

Tuuusen tack världens bästa My med familj för er gästfrihet! Nästa år kommer vi tillbaka och då stannar vi heeela helgen. ;-)

 

Efter finalerna och en härlig dag i solen i Örebro var det då dags att bege sig hemåt men först via Saltsjöbaden, där Wilma varit på dejt. Wilma är nu parad med Me-Na-Yak Bettergetdresd, en brunmaskad siames som är trevlig, social och med ett prydligt yttre. LillFrank som han kallas, älskar att gå på koppel promenader och, att bada badkar?!?!! Om allt går vägen så skall det förhoppningsvis bli småttingar hemma hos oss i slutet på juli! Mer information och bilder kommer.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-20

 

var duktiga duon Ullis och Grym på utställning i Väsby. Super fin kritik och EX1!! Grattis Ullis till din mysiga snygging!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-14

 

12-13 maj


WilHug's Amazing Grace har varit i Örnsköldsvik på två-dagars utställning. Ex 1 samt NOM båda dagarna!! Stooort Grattis till matte Maria, ni är superduktiga!! Ge Java en stor kram från oss i Märsta!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-05-11

Idag fyller Dixi 9 år!

Hon är den bästa vän jag kan tänka mig, hon är mitt allt, det finns ingen annan som hon.  Alltid glad, och redo för nya hyss. Krämpor börjar märkas men inte saktar det ner hennes tempo för det. Hon ger 100% hela tiden oavsett vad det än är vi ska göra. Vi håller alla tummar så hårt vi bara kan att vi får många fler år till tillsammans..

Grattis min älskade DixiPixiKraKra på din födelsedag!

 

2007-05-06

 

Idag var det utställning i Sollentuna mässan. Deltagande bröder var Grymmisen och Panther. Mamma Wilma och lilla syster Onni var hemma och höll tummar och tår. Både Grym och Panther fick EX 1, och även denna gång stod valet för domaren mellan två av mina småttingar inför nomineringen... Panther, ”WilHug’s Any Given Sunday”, blev  med sin fantastiskt låååånga kropp, svans och ben domarens favorit, och därmed NOMINERAD till panelen! Jätte stoort GRATTIS till din snygga svarta Panther Jenny!! Grattis Ullis till Grymmisens fin fina kritik!! Tack Jenny och Ullis för ert engagemang, och tack för en rolig dag! Jag är jätte stolt över era fina småttingar, ja jag vet, dom är inte så små längre men dom kommer för alltid att förbli mina ”småttingar” ;-)!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-29

 

Idag blev Jean Dark Guess KORAD!!!!!!! Yangs första korade avkomma!! Stooort GRATTIS till Guesseman och matte Ulrica!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-26

 

Yangs döttrar hos Jean Dark har visat framtassarna rejält under våren! J.D Gossip uppflyttad till lägre spår, och J.D Goldmania har blivit NUCH! Vilka fantastiska tjejer, med fantastiska ägare! Stort Grattis!! Jag har även fått rapporter angående en Yang-son från Dog-Life’s nere i Skåne, som har rönt stora framgångar i utställningsringarna! Grattis Grattis! Ni som har Yang-barn nere i Skåne, maila gärna!

 

Vår hett efterlängtade debut i lägre spår den 21 april blev inställd.. Tre dagar innan tävlingen blev Yang ormbiten på spårträningen, och därmed var det bara ringa och lämna återbud. Han är nu på bättrings vägen, så förhoppningsvis kan vi snart köra igång träningen igen.

 

Planeringen för Wilmas kommande kull är igång. Återkommer när allt är spikat!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-13

 

Uppdaterat med två nya bilder i Kattgalleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-04-08

 

Idag var det dax för Onni och broder Grym att debutera på utställning. Även mamma Wilma var med och då för första gången i klass 9.  Wilma var inte på sitt mest strålande show humör, men fick sitt första CERT!!!! Jippieee!!! Så var det sen dax för småttingarna. Grym charmade domaren totalt och med fantastiskt fina ord ringande i våra öron om den unga choklad-prinsen satte vi oss att vänta på lilla systers tur. Onni, hon showade så fint så fint, trodde faktiskt inte att hon skulle vara så framåt, men oj vad det värmde i hjärtat att se min lilla tös så bekväm i den nya situationen. Härligt fin kritik till henne med, ”betyg” EX1 och sen... sen skulle syskonen fightas mot varandra om dagens ungdjurs nominering kat IV för domare Lotte Borch. Segrande ur duellen gick Grymmisen!! Vilken kille! Som gjord för att showa! Efter en lång väntan så var det då dax för panelen... Och BEST IN SHOW ungdjur kat IV blev WILHUG’S ALMOST UNREAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är sååå stolt, så stolt, så stolt, sååå STOLT! GRATTIS Ullis till din fenomenalt tjusiga kille, oj vad han showade på!! Jag kan knappt tro att detta är sant! Vilken dag!! TUSEN tack för idag Ullis, och GRATTIS än en gång! Tack även till min bästa vän Sigge som ställde upp som support åt Wilma när det krockade med bedömningarna!!

 

Uppdaterat på Wilmas och Onnis sidor.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-03-25

 

Idag debuterade WilHug’s Amazing Grace (kallad Java) på utställning i Umeå. I klass 12 fick hon EX1 och blev Nominerad till panelen! Stooort GRATTIS till matte Maria!  Jag är jätte stolt över er!! Grattis Maria även till Ivans fina resultat idag!! Stor kram från en stolt uppfödare!

 

Uppdaterat under Länkar och Hundgalleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-03-15

 

En härlig resa, med massor av oförglömliga minnen, har vi nu gjort till världens största hundutställning, Crufts! Yang tyvärr oplacerad men husse och hund var såå himla duktiga och stiliga, jag är oerhört STOLT över dom! Läs mer om vår resa på Yangs sida!

 

Nytt under Onni och Kattgalleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-25

 

Då vi haft trubbel med datorn ett tag, så kommer här en något ”försenad” uppdatering:

 

Nu har de sista småttingarna flyttat till sina nya hem. Vi vill önska följande nya ägare LYCKA till:

Ulrika och S*WilHug’s Almost Unreal (OSH b hane)

Birgitta och Peder S*WilHug’s Adelante Ananda (OSH b hane)

 

Vi önskar er alla många år med mycket kärlek och mys med era nya kissekatter. Tveka aldrig att höra av er, om vad det än månde vara! Stor kram till er alla, ge småttingarna en puss från oss!

 

WilHug’s Always On My Mind stannar hos oss. Läs mer on henne på hennes egna sida under Katterna. Vi kommer att kalla henne för ”Onni” vilket är finska för ”Lycka”.

 

Uppdaterat under A-kullen och Kattgalleriet.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-19

 

Stoort grattis på 2års dagen till vår underbara Huggis! Världens bästa lekfarbror! Puss!! Matte och Husse

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-18

 

Kattgalleriet uppdaterat

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-09

 

Vi vill önska följande ägare LYCKA till med sina små:

 

Jenny och S*WilHug’s Any Given Sunday (OSH n hane)

Maria och S*WilHug’s Amazing Grace (OSH b hona)

Ruggi och S*WilHug’s All Or Nothing (OSH b hona)

 

Hoppas att de små skänker er stor lycka och kärlek under många härliga år. Tveka aldrig att kontakta oss om ni har frågor eller bara vill berätta roliga som tråkiga saker som sker. Pussa på småttingarna ofta och ge dom en stor kram från oss.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-02-07

 

Uppdaterat i Galleriet

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-14

 

Uppdaterat i Galleriet och under Kattungar (nya bilder)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-11

 

Uppdaterat under Kattungar

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-10

 

Yang är nu anmäld till Crufts Mars 2007, och resan håller på att planeras för fullt...

 

Uppdaterat under länkar, kullar, Om oss och Galleri.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2007-01-07

 

Äntligen finns vi i cyberspejs!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2006-12-09

 

Yang SV-06 på Stora Stockholm!!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Den 12 nov föddes 6 st småttingar efter Wilma och S*Jean Dark Mufasa! 1 st SIA och 5 st OSH (4choklad + 1svart)!!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~