e) Korad IPO I Fedor vom Norden Stamm

u) Korad Udinne’s Soley Solange

 

* 980511-080407

 

~ Genomförd MH med känd mental status

~ HD ua

 

DixiPixiKraKra, Kråkan, Bumtsibum, Bumbum, KraKra, Dixichic, ja kärt barn har många namn...

 


På dagen då lilla Kråkan var 8 veckor hämtade jag hem Dixi. Ett svart "litet" knyte som fann sig i bilresan från Borlänge till Uppsala finfint. Hennes läromästare de två första åren var min dobermann hane Nick (Dob-Sett-Coll's Hequite), som var en omplaceringshund. Nick var så snäll så snäll mot den otäcka lilla valpen som hängde i hans öron. Den andra viktiga kompisen i Dixi's liv var Felix (J.D Fidji Fuirinus), med honom blev det många roliga turer i springa fort fort skogen.


Dixi har vad jag kallar "kronisk valpsjuka", för varje år som hon blir äldre, blir hon bara 1 månad äldre i sinnet. Dixi har alltid varit en riktig duracell vovve, hon tröttnar aldrig på att träna eller att vandra. Hon älskar agility och att spåra, ofta fort och fel men ack så roligt hon tycker att det är! Om man vinner Dixi's hjärta blir man hennes vän för alltid, och vägen till hennes hjärta går via hennes mage, hon älskar allt som går att äta, och även sånt som man kanske inte bör äta! En annan passion som hon har är.. kattungar! Åh vad det ska pussas och tvättas, och nåde Yang om han kommer i närheten av HENNES kattungar, han får snällt vänta på sin tur!

 


Nu på ålderns höst har Dixi fått spondylos i ryggen och därav blir det inte lika mycket rajraj som innan, spåren läggs något kortare och agility blir det nästan aldrig men lite lydnads träning gillar hon skarpt!


Dixi är mattes lilla lilla vackra tös. Hoppas på många år till med hennes hyss, för det håller hon på med än, tror att det var nån som en gång sa att dobermanns mognar väldigt sent, och på KraKra stämmer det verkligen!